Ekip

Ekip – Tur Bisikleti

     Aslında paylaşmaya değer fazla bir malzemem yok. Kendi uğraşlarım, işçiliğim ile imal ve monte ettiğim bir parçada yok. Bir blog kurulduysa adettendir, ekipman eklenir. Eh, insanın hoşuna gitmiyor da değil mal varlığını vitrinde sergilemesi. Bloğa verdiğim emeğin asıl amacı kendime arşiv tutmaktır. Dolayısı ile ekipmanlarımın neler olduğunu kayıtlı olmasına adına ekliyorum.

     Bisiklet

     Yaşadığım şehir olan İstanbul’da (kaos kent) ilk bisikletim Sedona 720’di. 190 boyuma rağmen gidip 26 jant bir mtb aldım. Yıl 2013. O dönemde 27.5 jant bisikletler için ”Parçası bulunmuyor. Alınmamalı ” gibi safsataların olduğu bir dönemdi. 29 jant bisikletin varlığını da ben bilmiyordum. Cahilce bir seçim yapıp aldım. Amaç araziye falan girmek değil. Yine şehir içi gezinti. O zamanlar turcu olmak gibi bir hayalimde yok idi.

     Bisiklet camiasına girip biraz teknik detaylarını öğrenince 29 janta geçtim. İkinci bisikletimi de yine Sedona tercih etmiştim. O tarihlerde malının arkasında sağlam duran bir firmaydı Sedona’nın üreticisi Aslı bisiklet. Tercih ettiğim ikinci Sedona  yine bir mtb olan 940 modeli. İlk uzun yoluma onunla çıkmıştım. Yaklaşık 2500km civarı yol yaptık kendisi ile. Avid frenler haricinde herhangi bir sorun yaşatmadı bana. Ancak yaylı yapıya sahip maşa zamanla oluşan boşluktan dolayı ön fren kullanımında güvenlik problemleri yaşatmaya başlayınca yeni havalı bir maşa arayışına girdim. Maşa arama süresinde şuan kullandığım 2015 model Sedona 950 ile karşılaştım Beşiktaş Bikeandoutdoor mağazında. Çok güzel bir fiyat yaptılar sağ olsunlar. Satın aldım ve kadim dostum Cemre ile günübirlik turlarımıza başladık.

2017 – Selçuk/İzmir

     2016 Ekim ayı gibi satın almıştım 950’yi. Aldığım an fren problemi başlamıştı. Ön diskte sürtme vardı ve BikeOutdoor sorunu çözmeye çalışıyordu yoğun bir şekilde. 720ve 940 dan çok alışık olduğumdan durumu yadırgamamıştım. Hatta ekibe ısrarla ”uğraşmayın. O her türlü sürtecek” desem de azimle sorunu çözmeye çalıştılar. Sonuç ? Tabi ki olmadı.

2015 Sedona 950 – Teknik Detaylar / 2016 Satın Alım Fiyatı 2530,00TL

     Bisikletimin kadrosu 19”. Ancak 21” olsa tadından yenmeyecekmiş. Ne yazık ki firma 940 modelinde 21” üretiyorken 950 modelinde 21” üretmiyor. Yaklaşık 3000 km yol yaptım ( genelde tur ) 950 ile. Bisiklette sorun yaşadığım, şikayetçi olduğum tek şey Avid db serisi frenlerim. Avid frene sahip olan tüm kullanıcılardan aynı şikayeti aldım. Sürtme çok yaşanıyor ve fren ayarları çok hızlı bozuluyor. Birde genleşip şişmen fren yağı. Muhtemelen 2019 yılı içinde frenlerimi bir Shimano sistem ile değiştireceğim. (Mayıs 2021, hala değiştirmedi.)

 

2018 – Gölyazı/Bursa

 

2018 – Rumeli Feneri/İstanbul

 

2017 – Akbük / Aydın

 

2018 – Eceabat/Çanakkale

 

25.09.2019 – Ön bagaj eklentisi

 

     İhtiyaçlar sebebi ile ön bagaj takmaya karar verdim ve amartüsörlü maşa, disk frene uyumlu bir bagaj arayışına girdim. XLC’nin bunun için üretilmiş bir bagajını alıyordum ki, sevgili Hakan kardeşim tur bisikletini parçalayıp satmaya karar vermiş. Ön bagajını rica ettim, gönderdi. Elbette Yalova Gizem bisiklette bakımları yapıldıktan sonra montajı yapıldı. Arka heybelerim ile uyumlu olması adına Vaude’nin Roadmaster ön heybelerini Alman bir siteden satın almıştım. Montaj’ın ardındna çantaları takıp bir kaç dakika seyrettim. Fani dünyadaki tek mal varlığımı. 🙂

2020 – İznik/Bursa

 

Eylül 2019 – Caddebostan / İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir